PowerPlate - Vibrationsträning

Move better. Feel better. Live better

Fördelar med träning på Power Plate

Styrka: Förbättra muskeltonus och uthållighet

Flexibilitet: Öka rörelseomfång, koordination, balans och stabilitet

Cirkulation: Förbättra och öka blodflödet för att stärka det kardiovaskulära systemet

Anti-Aging: stimulerar anti-aging hormoner, vilket gynnar hud och interna system

Smärtlindring: Främja snabbare återhämtning av skadade muskler och senor, minskar smärta och förbättrar ledfunktionen.

Ger lindring från träningsvärk.

Cellulitereduktion: Minskar cellulitens utseende för mjukare, mjukare hud

Viktminskning: Minska kroppsfett och förbättrar ämnesomsättningen

”Feel Good” -hormoner: Öka serotonin och minska stresshormoner som kortisol.

Minska trötthet

Benhälsa: Minska benförlust och förbättra bentätheten

Aktivera fler muskler

Power Plate’s vibrerande yta tvingar kroppen att reagera på vibrationerna. Studier har visat att träning på Power Plate aktiverar upp till 138% mer muskelfibrer jämfört med vanlig träning på golvet. Aktivera mer av dina muskler och få ut bättre resultat genom att ta till vara på microvibrationer.

Bränn fler kalorier

Träning på en vibrerande yta aktiverar fler muskler och med det bränner fler kalorier. Att utföra samma träning på Power Plate kan öka antal förbrända kalorier med upp till 50%. Att bränna fler kalorier behöver inte betyda att man spenderar mer tid på gymmet; det kan vara så simpelt som att träna på Power Plate.

En ung Arnold visar hantel curls

Öka blodcirkulationen

Små vibrationer som går igenom din kropp förbättrar flödet av näringsämnen och syre till cellerna och supportar deras funktion. Flera studier har visat att helkroppsvibrationer ökar blodflödet i huden. Ökat blodflöde i huden kan hjälpa att dämpa synligheten av celluliter. Att spendera 5 minuter på en Power Plate platta under 5 minuter kan omedelbart hjälpa till att öka cirkulationen i hela kroppen.

Ökad bentäthet

Helkroppsvibrationer är en teknik som först utvecklades av forskare under andra halvan av 1900-talet som ett sätt att reducera förlust av bentäthet och muskelförtvivning bland astronauter som spenderat tid i tyngdlöshet.

Gravitation utsätter en ständig påfrestning på skelettsystemet vilket är orsaken till att benen behåller en viss densitet. Att träna på en Power Plate platta ökar denna påfrestning vilket hjälper till att öka bentätheten. I en studie med 116 kvinnor så gruppen som använde Power Plate en ökning på 4.3% i bentäthet medan gruppen som inte använde Power Plate förlorade 1.9%.

milon

Återhämtning och smärtstillande 

Många förlitar sig på Power Plate för att återhämta sig snabbare. Bara genom att ha den del av kroppen som smärtar, på Power Plate för att absorbera microvibrationerna meddelar många ett direkt resultat av smärtstillande. De mjuka vibrationerna hjälper till att öka blodflödet som i sin tur kan hjälpa med musklernas återhämtningstid. Power Plate används av atleter och doktorer för smärtstillande och musklers återhämtning.